Köp- och leveransvillkor

Våra villkor

Efter avslutat köp, skickas en orderbekräftelse via mail, till beställaren. Detta gäller som ett avtal mellan båda parter och är ditt kvitto på att köpet är genomfört. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Krut och Krusiduller har ägande och återtaganderätt av samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år. 

Vi erbjuder fraktfritt för beställningar över 700 kr, är beställningen lägre tar vi ut en fraktavgift på 69kr.

Idag erbjuder vi endast leverans inom Sverige.

Betalning

Betalning kan ske via bank- betal- eller kreditkort som är kopplade till Visa, MasterCard eller Amex. Vänligen observera att leveransmottagarens namn och adress måste överensstämma med kort/kontoinnehavarens namn och adress. Vi använder oss av betalningslösning från Stripe för onlineköp med betalkort.

Leveranser

Din beställning behandlas och skickas från oss normalt inom 1-4 arbetsdagar och vi gör allt vi kan för att leveransen skall skickas så snabbt som möjligt. Vi skickar i dagsläget endast beställningar till adresser i Sverige. 

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Paketen levereras av Postnord eller Bring till angiven leveransadress eller närmaste utlämningsställe.

Transport

Krut och Krusiduller ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell skada vid retur till oss.

Transportskada

Om du upplever att paketet har skadats i frakten, är det viktigt att du ber ombudet göra en notering om detta för att reklamation mot fraktbolag ska gälla. Hittar du dolda fel på varan efter att du öppnat paketet är det jätteviktigt att du kontaktar oss så fort du kan (inom tre dagar) via mail (kontakt@krutochkrusiduller.se) och bifogar tydliga bilder på skadan och eventuellt skadat emballage. Släng ej den skadade varan. Vi återkommer med vidare instruktioner.

Ångerrätt och öppet köp

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. Endast varor krediteras, ej fraktavgifter. Vi ber dig att packa varan med omsorg vid eventuell retur.

Innan du returnerar en vara för att göra en retur, skicka ett email till kontakt@krutochkrusiduller.se och se till att bifoga ditt ordernummer.

Reklamation

Vi kontrollerar alla varor noggrant innan vi skickar dem, skulle dock något vara skadat eller om du har fått fel produkter/antal så kontakta oss via email kontakt@krutochkrusiduller.se så återkommer vi med vidare instruktioner. Meddela oss ALLTID via e-post innan du skickar tillbaka något.

Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

Återbetalningar

Återbetalning sker genom angivet betalsätt. Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.

Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. 

Integritetspolicy

I samband med beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter. Vänligen se sidan Integritetspolicy för mer detaljerad information.

Ej uthämtat paket

Paket ska hämtas ut inom 13 dagar.
Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta.

Vid ej uthämtat paket debiteras 298:- på huvudordern.

Miljö

Vi tänker på miljön och återanvänder i möjligaste mån både kartong och packmaterial när vi skickar varor. Självklart är allt packat med stor omsorg och kärlek.